Omschrijving:Gerenommeerde geitenhouderij annex kaasmakerij in Centraal Portugal.
Grootte:10ha
Locatie:Rebocho, Coruche (Portugal)
GPS Coördinaten: 38°54'9.61"N - 8°29'54.70"W
Bekijk in Google Maps

Zo'n 70 kilometer ten oosten van Lissabon, aan de rand van het dorpje Rebocho, ligt geitenhouderij & kaasmakerij "Cabra d'Ouro Agro-Pecuária, Lda". Het bedrijf is opgericht in 1990 en voorziet sinds menige jaren in de verse-kaasmarkt van de regio. In verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd hebben de eigenaren onlangs besloten over te gaan tot verkoop.

Cabra d'Ouro staat in Portugal bekend om de kwalitatief hoogwaardige producten. De kaas is zeer geliefd en voor het kopen van vee is er een wachtlijst. Het is een gezond, winstgevend bedrijf met een jaaromzet van €900 000.

Het terrein heeft een omvang van 10 hectare. Dit is ingericht met een open stal voor volwassen geiten, een open stal voor opfoklammeren, een gesloten lammerstal, een 56-stands melkstal en een overdekte voeropslag. Bovendien zijn een volledig ingerichte kaasmakerij, een kantoor, twee ruime bedrijfswoningen en een vakantiewoning op het terrein aanwezig. Alle gebouwen zijn goed onderhouden en voldoen aan de voorgeschreven normen.

Hoewel in Portugal niet vanzelfsprekend, is Cabra d’Ouro voorzien van een betrouwbare toevoer van water en elektra. Het bedrijf is aangesloten op het openbare waternet en heeft een eigen waterbron. Elektriciteit komt van het nationale net. Ook is een gastank aanwezig, met aansluiting op alle gebouwen. Daarnaast is er een 2000 liter tank voor de opslag van diesel. Alle benodigde werktuigen en machines voor de geitenhouderij zijn vanzelfsprekend aanwezig.

De veestapel bestaat uit 800 volwassen geiten, 200 stuks jongvee, 150 lammetjes en 15 bokken. Alle dieren zijn van het van oorsprong Zwitserse Saanen ras. Over afgelopen vijf jaar werd een jaarlijkse productie van 1050 liter per geit gerealiseerd, met vet- en eiwitgehaltes van respectievelijk 3,9% en 3,4%. Dit levert een totale jaarlijkse melkproductie van 850 000 liter op.

De helft van de geproduceerde melk wordt op de boerderij verkaasd. Het overgrote deel hiervan in de typisch Portugese "Queijo Fresco". Daarnaast wordt de Portugese markt van Hollandse Gouda en Campestre - verse smeerkaas met Franse kruiden - voorzien. De resterende melk wordt verkocht aan diverse andere kaasmakerijen en -fabrieken voor een gemiddelde prijs van €0,75/liter. Alle benodigde apparatuur en toebehoren voor de kaasmakerij zijn aanwezig en bestemd voor verkoop, evenals twee koelwagens voor transport.

Alle benodigde vergunningen zijn aanwezig.

Interesse? Voor meer informatie neem contact op met:

A: Rua da Bica, Rebocho, 2100-040 Coruche
M: +351 93 8503401
E: cabradouro@gmail.com